• fi

Blog Post

09
HUHTI
2018

Uusille urille?

Minulta on usein kysytty, että onko aikuisiällä mahdollista vaihtaa urapolulta toiselle. Lyhyt vastaus on: totta kai! Uran vaihtaminen ei kuitenkaan tapahdu hetkessä, joten ihan ensimmäiseksi hakijan kannattaisi miettiä tarkkaan, mitä hän haluaa tulevaisuudelta. Onko uran vaihto oikeasti ainoa mahdollisuus, vai riittäisikö esimerkiksi työpaikan vaihtaminen?

Toimialaa tai tehtävää vaihtaessa on tärkeää kiinnittää huomiota osaamisen lisäksi omiin tuntemuksiin ja toiveisiin tulevaisuuden unelma-ammatista. Suosittelen kysymään itseltään ainakin seuraavat kysymykset:

  • Mitkä ovat ne elementit, joista eniten nautin nykyisessä työssäni? Miksi?
  • Mistä työni osa-alueista saan energiaa ja positiivista palautetta esimerkiksi asiakkailtani, esimieheltäni ja kollegoiltani?
  • Mitkä työni osa-alueet puolestaan vähentävät motivaatiota ja vievät energiaani?
  • Voiko näitä osa-alueita korjata tai vähentää?
  • Miksi haluan vaihtaa uraa vai riittäisikö työnantajan vaihtaminen?

 

Pohtiessasi uravaihdosta kannattaa keskittyä löytämään uudesta työstä ne elementit, jotka olet identifioinut yllä olevan listan kahden ensimmäisen kysymyksen kohdalla. Nämä asiat ovat usein myös vahvuuksiasi. Keskittymällä niihin ja sinua motivoiviin tehtäviin on sinulla suurempi mahdollisuus löytää tehtävä, jossa menestyt ja viihdyt.

Uraa vaihtaessasi on myös tärkeää tehdä raakaa työtä numeroiden kanssa, sillä uutta suuntaa hakiessasi saatat joutua luopumaan nykyisestä taloudellisesta turvallisuudesta ja tinkimään palkkatasostasi. Ovatko muutokset sinulle mahdollisia oman taloutesi kannalta? Uravaihdoksen tuoman muutoksen myötä on myös aidosti uskallettava päästää irti menneisyydestä ja aikaisemman uran saavutuksista.

Jos päätät etsiä haasteita tutun toimialan tai tehtäväkentän ulkopuolelta, on vuorossa raaka viestintätyö. Se kannattaa aloittaa verkostojen aktivoinnilla, LinkedIn-profiilin parantamisella sekä hakudokumenttien päivittämisellä. Jos haet uutta suuntaa urallesi vanhojen meriittien perusteella, lähes poikkeuksetta edessä on pitkä ja tulokseton hakuprosessi. Mieti sen sijaan jokaista tehtävää hakiessasi, mitkä osat työhistoriassasi ovat relevantteja seuraavan tehtävän täyttämisessä.

Muotoile hakudokumenttisi juuri näiden elementtien ympärille, käytä avainsanoja ja avaa konkreettisesti saavutuksiasi. Valmistaudu siihen, että jotkut työnantajat ovat konservatiivisia ja liiankin varovaisia palkatessaan uranvaihtajaa. Pettymyksiä varmasti matkalla tulee, mutta se ei ole vaarallista. Tarvitset vain yhden työnantajan, joka uskaltaa antaa sinulle mahdollisuuden. Sitä kohden kannattaa pyrkiä!

Hakuprosessissa ansioluettelon ja hakukirjeen tehtävä ei ole kertoa koko urasi yksityiskohtaista historiaa – hakudokumenttien tehtävä on vakuuttaa potentiaalinen uusi työnantajasi siitä, että sinut kannattaisi tavata. Hyvin kirjoitettu ansioluettelo ja hakukirje tai kompakti videoviesti ovat vaikuttavia medioita työnhakutilanteessa. Jos taas lähetät työnantajalle hakudokumentteina kopion LinkedIn-profiilistasi, tulet samalla kertoneeksi, että et ole valmis panostamaan hakuprosessiin.

Sitten kun saat mahdollisuuden tavata potentiaalista uutta työnantajaasi, tartu tilaisuuteen valmistautumalla siihen huolellisesti. Mieti jo etukäteen, kuinka kerrot työhistoriastasi ja itsestäsi. Positiivisuus ja hyvä taustatyö omien vahvuuksien peilaamisessa haettavan tehtävän profiiliin vievät yleensä keskustelut oikeille raiteille. Myös hyviä kysymyksiä kannattaa miettiä jo etukäteen; niillä osoitat olevasi kiinnostunut työstä ja työnantajasta. Ei tarvitse olla ekstrovertti menestyäkseen haastattelutilanteessa, mutta kyky viestiä terävästi ja vakuuttavasti sekä keskittyminen myös kuunteluun auttavat sinua eteenpäin hakuprosessissa. Haastattelutilanteessa sekä työnantajan että hakijan kannattaa miettiä, onko keskustelukumppani sellainen henkilö, jonka kanssa aidosti haluaa tehdä töitä. Kannattaa aina olla oma itsensä, sillä jos kemiat eivät kohtaa haastattelutilanteessa, eivät ne todennäköisesti kohtaa myöskään työssä.

Myös minä olen uran ja toimialan vaihtaja, eikä uusien tehtävien löytyminen ei ole koskaan ollut täysin ongelmatonta. Uusia haasteita hakiessani olen saanut apua verkostoiltani, ystäviltäni ja perheeltäni, ja siitäkin huolimatta prosessi on aina ollut sekä työläs että pitkä. Uudet tehtävät aloittaessani olen saanut tukea uusilta kollegoiltani, mikä on tehnyt uravaihdokseni mielekkääksi ja motivoivaksi.

Uranvaihtokohdassa olen tehnyt paljon työtä oppiakseni uudessa tehtävässä tarvittavat tiedot ja taidot. Samalla olen aktiivisesti pyrkinyt oppimaan pois vanhoista toimintatavoistani ja joskus joutunut luopumaan myös aikaisemmasta ammatillisesta identiteetistäni. Toisaalta uravaihdosten myötä olen bonuksena löytänyt todellisen kutsumukseni – mahdollisuuden auttaa ihmisiä ja organisaatioita hyödyntämään koko potentiaalinsa työelämässä. Uran vaihtamista ei siis kannata pelätä, mutta siihen kannattaa suhtautua systemaattisesti ja realistisesti. Palkkiona voi olla oman todellisen kutsumuksen löytäminen.

Kirjoittaja: Johanna Lipponen, Senior Consultant, Arespartners

About the Author
Seniorikonsulttimme Johanna työskentelee pääosin suorahakujen ja yksilöiden sekä tiimien valmennuksien parissa. Hän on ennen Arespartnersille tuloaan toiminut kansainvälisissä myynti- ja myynnin johtotehtävissä sekä henkilöstökonsultoinnin parissa.