• fi

Blog Post

09
JOULU
2020

Praktisk arbetslivsorientering på Arespartners

Jag är Albert Palonen (15), Senior Researcher Tapio Palonens son och går mitt sista år i Storängens högstadium i Esbo.

Från novembers slut till början av december ägde en två veckor lång PRAO-period (praktisk arbetslivsorientering) rum. Ursprungligen hade jag planerat att jobba de här veckorna för ett företag där jag fysiskt skulle vara på plats, men de här planerna grusades på grund av corona situationen och personliga hinder. Detta ledde till att jag snart fann mig själv vid min pappas hemkontor.

Under de här veckorna jag jobbat för Arespartners har jag lärt mig använda åtskilliga metoder som professionella använder för sökning av kandidater. Bland annat olika nätsidor och program som man använder för att skaffa fram nödvändig information om valda personer till kunden. Det vill säga att jag letade upp möjliga kandidater och information som kunden behövde för att välja passande slutkandidater till jobbet.

Det har säkert varit intressant  för alla i Arespartners att jobba hemifrån, men speciellt för mig eftersom jag själv fått stå i min pappas skor och göra samma arbetsuppgifter som han. Hans kollegor välkomnade mig varmt och har redan före detta behandlat mig väl när jag besökt firmans kontor. Det här har hjälpt mig att förstå en hel del bättre min pappas vardag och ett dussin orsaker till hans stress. Tyvärr är det här inte ett yrke jag i framtiden ser mig själv jobba med, men det har varit ytterst roligt och intressant att pröva det och kommer säkert vara användbart som min första erfarenhet av arbetslivet.

Jag har (enligt informationen jag fått) varit den första i Arespartners historia som gjort PRAO-övningsperioden hemifrån på distans. Veckorna har gått snabbt och det finns inget jag kan klaga över. Om någon skulle överväga att komma hit för PRAO eller liknande, kan jag personligen rekommendera det.

Skriven av Albert Palonen, 04.12.2020

comment : Off