• fi

Blog Post

17
SYYS
2018

Paljon vartijana

Aika ajoin iltapäivälehdistä saa lukea, kuinka johtavassa asemassa olevat henkilöt ovat sosiaalisessa mediassa tai muuten työajan ulkopuolella möläyttäneet jotakin epäsopivaa, ja kuinka nämä, välillä varsin inhimilliset lausahdukset ovat johtaneet irtisanomisiin ja työsuhteiden päättämisiin. Oletko koskaan pohtinut, miksi näin menetellään?

Viime viikolla saimme lukea mm. siitä, kuinka Pihlajalinna Oulun toimitusjohtajan työsuhde päättyi Oulun kaupunginvaltuustossa pidetyn, harkitsemattoman puheenvuoron jälkeen. Lähes samaan aikaan Kärsämäen kunta hyllytti rehtorinsa, joka oli varsin värikkäin sanakääntein kommentoinut seksuaalista häirintää koulumaailmassa. Someraivo leimahti, ja yleinen mielipide vaati – ja sai! – molempien työnantajat tekemään dramaattisia toimenpiteitä lausuntojen seurauksena. Kummassakin esimerkissä päähenkilöiden edellytykset jatkaa työtehtävissään tyssäsivät siihen paikkaan.

Annettu luottamus

Toimitusjohtaja ei ole työntekijä, vaan toimitusjohtajuus on luottamustoimi. Toimitusjohtajan tulee nauttia yhtiön hallituksen luottamusta. Nauttiakseen hallituksen luottamusta lienee selvää, että toimitusjohtajan tulee nauttia myös johtamansa yrityksen asiakkaiden ja sidosryhmien luottamusta. Kaj Ilmonen ja Kimmo Jokinen puhuvat kirjassaan Luottamus modernissa maailmassa (Jyväskylän yliopisto, 2002) luottamuksesta ja sen käsitteeseen liittyvistä myönteisistä ja kielteisistä vaikutuksista. Kirjassa käsitellään mielenkiintoisesti Rom Harrén määrittelemää ”annettu luottamus”. Se tarkoittaa luottamusta, joka on olemassa jo ennen kuin ihmistä on välttämättä tavattukaan. Ihmiseen luotetaan siis sen vuoksi, että hän on jonkin ammattikunnan, tunnetun ja hyvämaineisen yrityksen tai suvun edustaja. Ilmosen ja Jokisen mukaan luottamus tarkoittaa tällöin sitä, että ko. henkilö toimii asianmukaisesti roolissaan ja on roolinsa vuoksi luotettava.

Annettu luottamus pätee terminä erinomaisesti viime viikon julkisiin irtisanomisiin. Näkyvissä rooleissa olevien henkilöiden on kyettävä ymmärtämään, että heidän tulee esiintyä roolissaan ja sen ulkopuolella asiantuntevasti, vastuullisesti, luottamusta rakentaen ja ylläpitäen. Kun annettu luottamus on menetetty, on sitä vaikea tai lähes mahdoton saada takaisin. Tämän vuoksi toimitusjohtajan erottaminen on sekä nopea että tehokas keino yrityksen luottamuksen palauttamiseksi.

Mainekriisien hallinta

Yllä mainittujen uutisten päähenkilöiden osalta on todettava, että he toimivat yhtiön tai edustamansa yhteisön kasvoina ja henkilöityminä. Harkitsemattomilla lausunnoillaan he menettivät heille ja edustamilleen yhteisöille rakentuneen luottamuksen, mikä puolestaan vaikutti yhteisöjen maineeseen ja sidosryhmien luotettavuuden kokemukseen. Valitettavasti luottamuksen menettäminen voi tänä päivänä olla vain yhden harkitsemattoman twiittauksen tai somepäivityksen päässä.

Yksilöiden välinen kanssakäyminen voi synnyttää, ylläpitää tai tuhota luottamuksen. Tämän päivän nopeassa ja mutkattomassa viestintätavassa voi yksityishenkilöroolin erottaminen ammatillisesta roolista olla vaikeaa, joskus jopa mahdotonta. Teilauskulttuurin ja someraivon vastapainoksi on kuitenkin hyvä pohtia myös hallintakeinoja, anteeksiantoa ja empatiaa. Onko kukaan meistä niin synnitön, että voi heittää ensimmäisen kiven? Entä kuinka pitkään ja kovaa on kohtuullista lyödä jo lyötyä – vai voisiko joku toinen tapa toimia ja reagoida ollakin rakentavampi? Hyviä vinkkejä somekäyttäytymiseen sekä sosiaalisessa mediassa tapahtuvien kriisien hallintaan ja ennaltaehkäisyyn voi lukea 2018 julkaistusta Sallamaari Muhosen Somekohut ja mainekriisit -kirjasta (Mainostajien liitto). Helpointa kuitenkin lienee miettiä jo etukäteen, minkälaisia tekstejä, kuvia ja videoita julkaisee sosiaalisessa mediassa ja kuinka käyttää julkiset puheenvuorot.

About the Author
Seniorikonsulttimme Johanna työskentelee pääosin suorahakujen ja yksilöiden sekä tiimien valmennuksien parissa. Hän on ennen Arespartnersille tuloaan toiminut kansainvälisissä myynti- ja myynnin johtotehtävissä sekä henkilöstökonsultoinnin parissa.