• fi

Blog Post

08
TOUKO
2020

Onko sinut irtisanottu? Mitä seuraavaksi?

Outplacement on sana, johon törmää tällä hetkellä monessa kanavassa. Ja valitettavan monelle se on osunut omalle kohdalle nyt kevään aikana maailmalta tulvivien mullistusten myötä.

Outplacement on palvelu, joka auttaa työnsä menettäneitä henkilöitä selviytymään irtisanomistilanteesta ja löytämään uutta työtä. Se on palvelu, johon sinun kannattaa tarttua, mikäli työnantajasi sinulle sellaista ehdottaa. Työnantajalla on velvoite tarjota irtisanotuille työntekijöilleen työllistymistä edistävää valmennusta silloin, kun

  • yrityksessä on vähintään 30 työntekijää
  • irtisanotun työsuhde on kestänyt vähintään viisi vuotta
  • irtisanominen on tapahtunut YT-neuvotteluiden seurauksena.

Mitä hyötyä sinulle on Outplacementista?

Irtisanotuksi joutuminen on musertava kokemus, ja hetkellisesti ihminen voi tuntea itsensä huonoksi ja arvottomaksi. Outplacementin parasta antia on, että sinulle aukeaa tilaisuus keskustella ammattilaisen kanssa luottamuksellisesti omasta tilanteestasi ja voit purkaa hänelle tuntemuksiasi. Saat mahdollisuuden analysoida ammattilaisen kanssa omaa osaamistasi ja vahvuuksiasi; mitä oikeasti haluaisit tulevaisuudessa tehdä ja mitkä asiat motivoivat ja vievät sinua eteenpäin. Omien vahvuuksiesi löytymisen ja korostamisen avulla itseluottamuksesi vahvistuu ja usko uuden työpaikan löytymiseen kasvaa.

Outplacement-valmennus ei automaattisesti takaa sinulle uutta työpaikkaa, mutta sen hyöty on huomattava. Itsetuntemuksesi lisääntyy ja tiedostat omat mahdollisuutesi työmarkkinoilla.  Prosessin aikana saat ajantasaiset tiedot tämän päivän työnhausta sekä parempia välineitä työnhakuun. Saat myös neuvoja oman ansioluettelosi rakentamiseen tai ajantasaistamiseen. Outplacment-valmennuksesta kannattaa keskustella työnantajan kanssa ennen työsuhteen päättymistä.

Verkostoidu kanssamme osoitteessa https://aresnets.arespartners.fi/

About the Author
Nina Kuusisella on pitkä kokemus työskentelystä rekrytointialalla. Nina avustaa konsultteja asiakastoimeksiannoissa sekä tukee ja hallinnoi asiakas- ja hakijayhteistyötä. Lisäksi hänen tehtäviinsä kuuluu yrityksen hallinnollisten asioiden hoito.