• fi

Blog Post

26
HUHTI
2018

Myös arvot pöytään työhaastattelussa

Vuosia sitten kävin ystäväni kanssa mielenkiintoisen keskustelun, kun hän oli vaihtamassa työpaikkaa. Ystäväni oli hakenut kiehtovaa tehtävää häntä kiinnostavasta yrityksestä, mutta haastattelun sävy ja haastattelijan valitsema lähestymistapa olivat hänen mielestään olleet vääriä.  Ystäväni totesi, että ”hänessä [eli palkkaavassa esimiehessä] ei ollut ainesta minun esimiehekseni. Hän reputti haastatteluni.”

Keskustelu ystäväni kanssa on jäänyt mieleeni monestakin syystä; ensinnäkin, olin juuri vaihtanut henkilöstökonsultin rooliin ja pohdin haastattelemista ja haastatteluja uudesta ammatillisesta näkökulmasta. Toisekseen hämmästelin sitä, miksi ystäväni kieltäytyi paperilla niin täydelliseltä vaikuttavasta tehtävästä, eihän niin tehdä? Samalla kuitenkin ihastelin hänen rohkeuttaan: hän tiesi mitä halusi ja uskalsi laman keskellä olla ottamatta vastaan tehtävää haastattelijan käyttäytymisen ja sitä kautta esiin tulevien arvojen, tai niiden puuttumisen vuoksi, vaikka työ itsessään ja kohdeyritys olivat juuri sitä, mitä hän oli etsinyt. Mitä oikein tapahtui?

Haastattelukokemukseni ja ihmistuntemukseni kehittymisen myötä olen saavuttanut ainakin osittaisen valaistumisen. Onnistuneessa työpaikan vaihdoksessa avainasemassa ovat roolikuvauksien, organisaatiokuvaksien, titteleiden, osaamisen, kokemuksen ja palkka-asioiden sijaan molempien osapuolien arvot ja yhteiset intressit. Hieman yksinkertaistaen uskallan sanoa, että jos ihminen joutuu työssään toimimaan arvojensa vastaisesti, hänen innostuksensa tehdä parhaansa laskee. Ja kun motivaatio laskee, on aika mahdotonta päästä parhaaseen mahdolliseen suoritustasoon.

Työpaikkaa hakeville tai suorahakutapaamisen osallistuvalle suosittelen ihan ensimmäisenä omiin arvoihinsa perehtymistä sekä motivaatioon vaikuttavien tekijöiden kartoittamista. Vuosien kuluessa itsetuntemus kasvaa, mutta tutkiskelua on silti hyvä tehdä säännöllisin väliajoin. Pohdi, mitkä asiat saavat sinut innostumaan työssäsi? Entä harmistumaan? Minkälaista kohtelua tai johtamista odotat saavasi työyhteisössä? Toimitko itse samojen odotuksien, eli arvojesi mukaisesti? Potentiaalisen työnantajan arvoihin kannattaa tutustua jo etukäteen. Pohdi, kuinka ne sopivat sinun arvomaailmaasi vai onko arvojen välillä ristiriitoja?

Työhaastattelu tai suorahakuprosessiin liittyvä tapaaminen potentiaalisen esimiehen kanssa on usein ajallisesti rajattu. Miten on mahdollista tässä rajallisessa ajassa hahmottaa yhteisten arvojen olemassaolo? Pyydä rohkeasti haastattelun aikana potentiaalista esimiestäsi kertomaan esimerkkien avulla, kuinka yrityksen arvot ja hänen omat arvonsa näkyvät päivittäisessä työssä. Kuuntele tarkalla korvalla, mitä hän kertoo sinulle. Varaudu myös kertomaan omista arvoistasi ja odotuksistasi haastattelun aikana. Aidosti arvoihinsa sitoutunut henkilö, pöydän puolesta riippumatta, pystyy antamaan konkreettisia esimerkkejä arvojen toteutumisesta käytännössä.

Vaikka haastattelutilanteet ovat vielä tänäkin päivänä melko yksipuolisia kyselytunteja, pitäisi työhaastattelun aikana pyrkiä lähemmäksi dialogia kuin kuulustelua. Mielestäni haastattelut antavat molemmille osapuolille tilaisuuden haastatella toisiaan. Keskustelun aikana pitäisi sekä uskaltaa että osata kysyä myös niitä vaikeita kysymyksiä. Näin molemmilla osapuolilla on aito mahdollisuus pohtia, onko yhteistyölle oikeasti edellytyksiä. Ehkä tärkein työhaastattelun jälkeinen kysymys onkin: haluanko oikeasti tehdä keskustelukumppanini kanssa töitä? Sen jälkeen tarvitaan rohkeutta toimia vastauksen mukaisesti. Entä kuinka kävi ystävälleni? Hän löysi pian kiinnostavan työn sekä hänelle sopivamman esimiehen, jonka kanssa myös arvot kohtasivat.

About the Author
Seniorikonsulttimme Johanna työskentelee pääosin suorahakujen ja yksilöiden sekä tiimien valmennuksien parissa. Hän on ennen Arespartnersille tuloaan toiminut kansainvälisissä myynti- ja myynnin johtotehtävissä sekä henkilöstökonsultoinnin parissa.