• fi

Blog Post

22
MAALIS
2018

Mitä tehdä, kun korkeasti koulutettu ei löydä työtä?

Koulutusta vastaavan työn löytämisen vaikeus on arkipäivää monelle korkeasti koulutetulle millenniaalille. Monilta koulutusaloilta valmistuu suuria määriä opiskelijoita sellaisiin tehtäviin, joita on tarjolla vain vähän. Tässä tilanteessa pettymyksen ja turhautumisen tunteet ovat suuria, ja aiemmat päätökset opiskelualan osalta voivat tuntua vääriltä tai riittämättömiltä.

Silpputyön ja akateemisen työttömyyden karikossa on tärkeää pystyä tekemään tarvittaessa kovia päätöksiä työnhaun osalta. Tämä tarkoittaa muun muassa uudelleenkouluttautumista sellaiselle alalle joka kiinnostaa – ja joka voi parantaa omia uramahdollisuuksia. Otetaan esimerkiksi tilanne, jossa humanisti opiskelee tradenomiksi. Tällöin on mahdollista yhdistää substanssiosaamista kahdelta varsin erilaiselta alueelta, jotka eivät yksinään välttämättä työllistä toivotulla tavalla. Jos taas esimerkiksi on aiemmin toiminut asiantuntijatehtävissä mutta on sittemmin jäänyt vaille työtä, voi vaikkapa myyntityön kokeileminen olla järkevää, mikäli se kiinnostaa edes vähän. Erityisesti B2C-myynnissä opitut taidot taipuvat moneen ja ovat hyödyksi alalla kuin alalla.

Jos koulutusta vastaava määräaikainen pesti päättyy, ja henkilö jää vaille työtä, voi oman alan ulkopuolelta hankittu kokemus tuoda uutta osaamista ja suuntaa uralle. Tavoitteet saattavat kirkastua ja työnhaun scope laajentua niin, että mahdollisuuksia onkin yhtäkkiä enemmän kuin miltä aluksi vaikutti. Koulutusta vastaamaton mutta silti osaamista kehittävä työ on joissain tapauksissa parempi vaihtoehto kuin täysipäiväinen työnhaku vailla työtä. Haasteena toki voi olla se, että liian usein työnantajat eivät halua rekrytoida mielestään liian kokenutta tai korkeasti koulutettua osaajaa. Tämä on todella harmi, sillä toimialan ulkopuolelta tulevalla tekijällä on monesti uskomattoman paljon annettavaa uudelle organisaatiolle ja yhteisölle, hän kun katsoo asioita uudesta ja tuoreesta vinkkelistä.

Between jobs -tilanteessa omalta koulutusalalta poikkeavan työn tekeminen on monesti hyvä ratkaisu. Työhistoriaan ei jää liikaa tai liian pitkiä aukkoja, ja toisaalta askel sivulle tai taaksepäin voi uran myöhemmässä vaiheessa muuttua pitkäksi loikaksi eteenpäin.

Kirjoittaja: Aleksi Koskinen, researcher, Arespartners

About the Author
Seniorikonsulttimme Johanna työskentelee pääosin suorahakujen ja yksilöiden sekä tiimien valmennuksien parissa. Hän on ennen Arespartnersille tuloaan toiminut kansainvälisissä myynti- ja myynnin johtotehtävissä sekä henkilöstökonsultoinnin parissa.