• fi

Blog Post

18
KESä
2018

Lomailun ja irti päästämisen taito

Kesälomakausi on alkamassa, ja se näkyy myös työmarkkinoilla ja asiakasyritystemme arjessa. Juhannuksen jälkeen alkavien rekrytointien hakuajat päättyvät yleensä vasta elokuussa, ja myös suorahakumarkkinoilla toiminta hiljenee hetkeksi – käynnistyäkseen syksyllä uudelleen.

Suomessa kesäloma on lakisääteinen, mutta viime vuosina lomailukäytännöt ovat muuttuneet myös täällä. Ei ole ennen kuulumatonta, että lomalla olevaa kollegaa tai johtajaa tavoitellaan sähköpostitse tai puhelimitse myös loman aikana. Jokainen taaplaa tyylillään, mutta on hyvä muistaa myös levon ja palautumisen merkitys työssä menestymisen näkökulmasta.

Palautuminen on tärkeä osa työkykyä ja siten myös tärkeä osa ammattitaitoa. Sekä aivot että kroppa tarvitsevat mahdollisuutta hengähtää hetkeksi. Riittävä virkeys lisää tehokkuuttasi ja kantokykyäsi myös pitkällä tähtäimellä. Palautuminen jää helposti lomalla tapahtumatta, jos olet jatkuvasti tavoitettavissa.

Loma-ajan käytännöistä työyhteisössä on hyvä sopia jo etukäteen. Vuorottelun ja yhteistyön avulla jokaisella yhteisön jäsenellä on mahdollisuus hetken hengähtämiseen. Omaa suhtautumista työhön on syytä miettiä, jos et uskalla jättää asiakkaitasi tai tehtäviäsi kollegan hoidettaviksi. Jatkuva työvalmiuden ylläpito vie energiaa, joten jos sinun on hoidettava välttämättömiä puheluita tai sähköposteja, kannattaa niiden hoitoon varata tietty päivä ja aika.

Lomalla on mahdollisuus pyhittää aikaa itsellesi, rakkaille ihmisillesi, harrastuksellesi tai mille ikinä haluatkaan. Tyyli on vapaa, kunhan tekemäsi asiat (tai niiden tekemättömyys) auttavat sinua lataamaan akkujasi ja palautumaan.

Myös Arespartnersin blogi lomailee kesäkauden, ja palaamme asiaan jälleen elokuussa. Tavoitat meidät kuitenkin koko kesän ajan numerosta 09 4257 9880 – lomailemme vuorotellen. Hyvää ja rentouttavaa loma-aikaa!

About the Author
Seniorikonsulttimme Johanna työskentelee pääosin suorahakujen ja yksilöiden sekä tiimien valmennuksien parissa. Hän on ennen Arespartnersille tuloaan toiminut kansainvälisissä myynti- ja myynnin johtotehtävissä sekä henkilöstökonsultoinnin parissa.