• fi

Blog Post

08
MAALIS
2018

Fokus, fokus, fokus ja faktat

Järjestimme viime viikolla yhteistyössä Jokereiden ja Ilmarisen kanssa seminaarin huipputulokseen johtamisesta. Mietimme yhdessä entisten huippu-urheilijoiden ja ammattivalmentajien kanssa sitä, mitä opittavaa työelämällä olisi ammattiurheilulta. Tilaisuudessa puhuivat Suomen koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettman, HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti, kansanedustaja Hjallis Harkimo sekä Veikkauksen varatoimitusjohtaja Velipekka Nummikoski.

Pohdimme oppeja myös työnhakijan näkökulmasta, eli mitä opittavaa työnhakijalla olisi ammattiurheilulta? Aki Riihilahti ja Henrik Dettman puhuivat tiimeistä, ammattiurheilijan rooleista tiimin jäsenenä ja tiimien johtamisesta. He pukivat sanoiksi sen, mistä minä ja muut ammattirekrytoijat yritämme puhua kaikille työnhakijoillemme. Aki Riihilahti antoi seminaarissa seuraavat neljä vinkkiä, joita voisi huoletta soveltaa niin yritysmaailman strategiapohdinnoissa kuin uutta työtä hakiessakin.

Onnistumisen edellytysten kasvattaminen vaatii oikean datan analysointia ja uusia näkökulmia. Pohdi työurasi onnistumisia ja epäonnistumisia. Mitkä tekijät ovat vaikuttaneet suotuisasti tai epäsuotuisasti? Ovatko esimiehesi, kollegasi ja asiakkaasi samaa mieltä? Mikä oikeasti on avainosaamistasi? Minkälaisessa työympäristössä olet saavuttanut ne makeimmat tuloksesi? Kuinka voisit kääntää historian lehtien havinan tulevaisuuden onnistumisen edellytykseksi? Entä nautitko, kun saat työskennellä avainosaamisesi parissa? Jos et, niin aloita kysymysten työstäminen alusta – avainosaamisen parissa työskentelyn tulisi nimittäin olla myös hauskaa. Ei helppoa, vaan hauskaa.

Se, että on ”ihan hyvä” ei enää riitä, vaan pitää erikoistua. Aki Riihilahden mukaan keskittyminen oleelliseen ja vahvuuksiin on erittäin tärkeää. Akin mukaan ”usein tehdään kyllä hemmetin hyvin, mutta ihan vääriä asioita.” Vain keskittyminen oleelliseen ja vahvuuksiin vie eteenpäin. Tämä pätee myös työmarkkinoilla. On aina varminta pelata omilla vahvuuksilla ja näytöillä, ja jokainen rekrytoiva esimies haluaa nähdä hakijan taustassa joitakin tuttuja elementtejä. Jos kuitenkin tulet toiselta toimialalta tai eri roolista, keskity niihin haettavan roolin kannalta olennaisiin elementteihin, joista sinulla on jo näyttöjä ja faktoja. Jätä pois kaikki ylimääräinen, jotta ydinosaamisesi ei jää taustahälinän jalkoihin.

Huipputulos ja huippuosaaminen vaativat menneisyyden kahleista irrottautumista. Myös uuden työn hakemisessa on tärkeää osoittaa, kuinka aikaisempi osaamisesi ja tuloksellisuutesi voisivat hyödyntää tulevaa työnantajaasi. Mieti jo etukäteen, kuinka voit uudessa roolissa kasvattaa onnistumisen edellytyksiä ja hyödyntää avainosaamisesi. Sparraa rekrytoivan esimiehen tai konsultin kanssa puhelimessa jo ennen hakudokumenttien lähettämistä.  Jos et pysty avaamaan hyötyjä mahdolliselle uudelle työnantajallesi, ei myöskään työnantaja tai konsultti pysty tekemään sitä puolestasi. Ammattirekrytoijana korostan aina myös motivaation merkitystä – vaikka sinulla olisi paperilla maailman paras osaaminen ja kokemus, asenne ja motivaatio ratkaisevat aina.

Tämän päivän työnhaussa avainsanoja ovat fokus ja erinomaisuus omalla vahvuusalueella. Tasaisen hyvä kaikessa ei enää riitä erottamaan sinua muiden työnhakijoiden massasta. Analysoi omaa tekemistäsi ja pyydä palautetta kollegoiltasi ja asiakkailtasi. Pohdi, miksi voisit onnistua tehtävässä, jota olet hakemassa. Pue tämä sanoiksi ansioluettelossasi ja hakukirjeessäsi. Luota vahvuuksiisi, fokusoi ansioluettelo tukemaan omaa viestiäsi ja perustele vahvuutesi faktoin. Älä liioittele, mutta älä myöskään ole liian vaatimaton. Tällä hetkellä markkinoilla on paljon avoimia työpaikkoja, mutta kilpailu on kovaa. Varmista, että sinä erotut massasta fokuksen, faktojen ja analysoitujen erinomaisuuksien avulla. Onnea työnhakuun!

 

Kirjoittaja:

Johanna Lipponen, seniorikonsultti, Arespartners

About the Author
Seniorikonsulttimme Johanna työskentelee pääosin suorahakujen ja yksilöiden sekä tiimien valmennuksien parissa. Hän on ennen Arespartnersille tuloaan toiminut kansainvälisissä myynti- ja myynnin johtotehtävissä sekä henkilöstökonsultoinnin parissa.